e>

♕ ‌ awesome people ♕

Assalamualaikum semua kacak dan jelita !!
Mari bersama sihat bertenaga dengan SNE / BEAUTSKIN ESSENCE dan produk dari SNE yang lain. Sebarang pertanyaan dan tempahan boleh tanya, jangan malu-malu. Saya tidak makan orang, makan sedap-sedap saja maaa :)
25 April 2013

Thursday, December 16, 2010

background blog saya

assalamualaikum..
entry kali ni xde pape sangat pon , just nak menunjuk-nunjuk kot..haha =) teruk betul perangai ish3 T___T korang nampak kan background blog sy yg warna pink corak kartun tu? haa background blog ni sy yg wat sendiri tau , gune PAINT je , crop gamba kartun tu then copy & paste2 besar kecik macam tu . mudah je (mula2 tu terkial-kial jugak T___T) nak tgok dgn lebih jelas? =)

theme : kanak2 riang dilamun cinta =p
bile dah siap wat benda ni , save lah ye..hehe..so korang pon mesti lebih hebat dalam menbuat background mengikut citarasa sendiri kan =) kalau nak letak image yg korang wat tu jadi background blog, mudah je! tutorial ni hanya untuk yg guna template luar cth btemplates.com
 letak image sendiri jadi background blog
mula2 korang upload dulu image korang kat intenet , paling mudah upload je kat facebook/twitter korang..then korang wat lah link untuk image tu sebab nak amek link image tu jadi url. mudah je! right click - open image in new tab . copy link image tu tau! =)
next , go to dashboard ☞  layout ☞  edit html
cari kod di bawah ni , selalu kat bahagian atas2 je , klik expand dulu then click ctrl f untuk memudahkan misi mencari kod di bawah..huhu :
body {
margin: 0px;
padding: 0;
background: #FFFFFF url(http://LINK HERE) fixed left top;
font-family: Candara, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 14px;
color: #464646;

#FFFFFF = warna background korang. yang nie akan nampak kalau image background korang tengah loading.url = masukkan link background dekat sini. fixed = kalau korang nak background korang fixed. macam blog sy =)
dah siap sume tu then preview dulu kot2 ada error , kalau okey je korang save lah =)

sekian , sayonara , caucincau
credit to : edrienahazelina.

13 comments:

Cik_Shiqah said...

cute background. hehe ;)

Honey Daa said...

thanks hehehe =D

ANATI SOKI said...

yeay!! tutorial yg best! slama ni anat tringin gak nk wat sndiri tp tak reti.. thank!! :)
bw... yes! background comel!

ANATI SOKI said...

anat fllow kamu.. fllow me back :)

ANATI SOKI said...

anat fllow kamu.. fllow me back :)

Honey Daa said...

yeke baguslah ana dh tau kn so good luck tau! huhu ;)

Ain Zulaikha said...

hehe da comel sangat ni dayu.. hehe happy blogging :)

Puan aiNa Rahman said...

alaa..comel² gitu background nyer. kiut =D

Ain Zulaikha said...

hai dayu, kite tak leh nak letak komen kat shout box, kite sini je eh.. hehe blogwalking sini :)

Honey Daa said...

ain , knp eh sbb kte dh wat atas dah , ain on9 tenet gune mozilla , intenet explorer or google chrome?

Honey Daa said...

kak aina , mekaseh , hehe mcm kanak2 rebina ne kan..huhuhu

AIMAN said...

nice blog.. :)

Ain Zulaikha said...

dayu kite guna mozzila firefox..

 

Blog direka hias oleh Miss Honey Daa
Hak Cipta Terpelihara : Honey Daa copyright | Honey Daa designed