e>

♕ ‌ awesome people ♕

Assalamualaikum semua kacak dan jelita !!
Mari bersama sihat bertenaga dengan SNE / BEAUTSKIN ESSENCE dan produk dari SNE yang lain. Sebarang pertanyaan dan tempahan boleh tanya, jangan malu-malu. Saya tidak makan orang, makan sedap-sedap saja maaa :)
25 April 2013

Wednesday, December 15, 2010

nasi goreng idayu

assalamualaikum....
aduuuhhh entry kali ni mmg agak x best lah , mood pon rase layu je..yelah lapaaaaarrrr !!! sebab dari pagi tadi x makan nasi lagi,hadoi bagus sangat lah tu x makan pape,kang kene gestrik baru padan muke!!! -___- jadi kenela masak sesuatu bagi mengisi perut yg kosong ni..nak masak nasi goreng lah , pedas & lazat (serius sedap cukup rasa!) jangan marah ye , memang sedap tau sy masak..huhihohe =p nak tau ke resepi nasi goreng sy tu??? oklah sy saje2 je nak bagitau,kalau xnak tau pon xpe..suke sy lah nak bagitau ke x..haha..so tengok kat bawah ni ye murid2 =D 
nasi goreng idayu =p
 
rencah (ditumbuk) :
bawang besar (agak2 lah ye banyak mane =p)
3 ulas bawang putih
kiub ikan bilis knorr
garam secukup rasa
3 cili padi (nak lg hot letak la byk mane pon)

okey dah ade sume bahan2 tu kan , so korang bukak la api dapur tu panaskan minyak,then dh panas tumiskan semua bahan yg dah ditumbuk selumat yg mungkin tadi sehingga naik bau yg best! hehe..kalau xnak nasi tu nampak pudar x bermaya korang letak lah sayur kacang panjang & lobak merah tu,potong kecik2 eh..haa baru lah nasi goreng tu colorful so korang pon jadi berselera nak makan..alamak hampir terlupa,korang kene lah letak nasi !! hishh jgn x letak pulak nanti x jadi nasi goreng idayu..eh! hehe..dah siap letak kat dalam pinggan,duduk & makan =)

sekian , sayonara, caucincau

4 comments:

Ain Zulaikha said...

wahhh nampak sedap.. hehehe eh, ni google gambar ke mmg betul nasi goreng dayu buat? huhu tetibe jadi lapar lak

Honey Daa said...

opsss gambar tu?? alaaa napela xnak caye ni...heissshhhh -____-"

Zetchi Henry said...

sent cpt umah zetchi..
na rasa air tgn kamu!
hehhe..
salam ziarah

Honey Daa said...

boleh2 bg address cpat! tawaran hingga subuh bsok eh! huhuhu =D

 

Blog direka hias oleh Miss Honey Daa
Hak Cipta Terpelihara : Honey Daa copyright | Honey Daa designed