e>

♕ ‌ awesome people ♕

Assalamualaikum semua kacak dan jelita !!
Mari bersama sihat bertenaga dengan SNE / BEAUTSKIN ESSENCE dan produk dari SNE yang lain. Sebarang pertanyaan dan tempahan boleh tanya, jangan malu-malu. Saya tidak makan orang, makan sedap-sedap saja maaa :)
25 April 2013

Saturday, August 4, 2012

pesanan untukmu

✔ Apabila kamu teringatkan seseorang, perbanyaklah olehmu ISTIGHFAR
✔ Apabila kamu lupa tentang apa yg kamu pelajari, perbanyakkanlah SELAWAT
✔ Apabila kamu ingin wajah berseri & sejuk mata memandang, perbanyaklah SOLAT DHUHA
✔ Apabila kamu inginkan perlindungan & kekuatan hati, perbanyaklah TAHAJUD dan...
✔ Apabila kamu inginkan malaikat mendampingimu & mengelak dari pandangan nafsu syaitan, hendaklah kamu sentiasa berada dalam keadaan BERWUDHU.

Gravel to Allah. Humble yourself to Allah. Beg to Allah. Make yourself weak to Allah. And Allah will elevate your status to the people and you will not have to humiliate yourself to the people and you will not have to beg the people and you will not be weak to the people.


CINTA ALLAH, RASUL DAN JIHAD PERLU MELEBIHI CINTA KEPADA MANUSIA DAN DUNIA.

Ketika ALLAH menginginkan |dua| hati bertemu, DIA akan menggerakkan kedua-duanya sekali. Tidak hanya salah |satu|

Cinta itu seperti iman.. Harus di ungkapkan dengan lisan, diyakini di hati dan di apresiasikan dalam bentuk tindakan.

perempuan masa kecil ibu bapa jaga. bila besar, berkahwin suami jaga. punya Allah sayang pada perempuan hingga Allah tak bagi mereka bersendirian ♥ bersyukurlah hawa :)


Hati itu tempat jatuhnya pandangan Allah. Dia tidak akan melihat hambaNya pada zahir luaran semata-mata. Maka, persembahkanlah hati yang sarat dengan iman dan taqwa. Buat bekal kita menemuiNya di 'sana'.

Jangan pernah fikir si dia bertuah dapat kita, tetapi fikir kita yang bertuah dapat si dia. Kerana dengan itu, kita akan lebih bersyukur dan menghargai diri seterusnya sentiasa ingin beri yang terbaik untuknya.

Buat apa susah - susah memikirkan sesuatu yang tidak pasti, biarlah Allah SWT yang tentukan. Kita usaha untuk jadi lebih baik, sudah cukup. 

Salah satu faktor doa kita tidak diterima ialah bila kita memohon sesuatu kepada Maha Pencipta, tapi kita sendiri tidak yakin dengan kekuasaanNYA. Segala - galanya bermula dengan hati. Allah SWT lihat hati kita kerana di situlah terletaknya keikhlasan.

.
 

Blog direka hias oleh Miss Honey Daa
Hak Cipta Terpelihara : Honey Daa copyright | Honey Daa designed