e>

♕ ‌ awesome people ♕

Assalamualaikum semua kacak dan jelita !!
Mari bersama sihat bertenaga dengan SNE / BEAUTSKIN ESSENCE dan produk dari SNE yang lain. Sebarang pertanyaan dan tempahan boleh tanya, jangan malu-malu. Saya tidak makan orang, makan sedap-sedap saja maaa :)
25 April 2013

Wednesday, September 7, 2011

ubah ayat asal linkwithin

kali ini saya nak kongsi macam mana nak ubah ayat asal linkwithin. tau tak apa itu linkwithin? benda ini boleh membantu dalam menaikkan trafik blog serta memudahkan pelawat melihat entry-entry menarik dengan cepat dan mudah.


ubah ayat yang macam dalam bulatan tu. paham dah? =)
okey jom kita mulakan !!

STEP 1 :
pergi ke DESIGN > PAGE ELEMENT > LINKWITHIN ( klik edit )

STEP 2 :
copy kod di bawah ini di atas kod linkwithin tu
<script>linkwithin_text='AYAT LINKWITHIN ANDA'</script>
 
macam ini =)
tukar ayat ikut kreativiti masing-masing, dah siap SAVE.

ops!! bagi mereka yang belum ada linkwithin tu macam mana pulak? okey jangan risau, saya boleh tunjukkan jalan. mula-mula kene pergi dulu ke > http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget =)

kemudian, isi form yang tersedia dan klik GET WIDGET.
lepas tu ikut arahan yang diberi okey, mudah je kan =)

credit to : jamal

1 comment:

♥Aien Najwa♥ said...

wah..=) mcm besh nie..hehe..

 

Blog direka hias oleh Miss Honey Daa
Hak Cipta Terpelihara : Honey Daa copyright | Honey Daa designed